ZPL 2024

ZAIAFET PE LUNĂ

26-28 Iulie, Luna de Jos

LIVE BANDS

Dora Gaitanovici • Krispy & The Deep Fried

Lego Lassi • Improv Show by UnscriptEd

DJ SET

VINYL SET

Ahareloo

LIVE BANDS

DJ SET

VINYL SET

Ahareloo

Refuzăm, reducem, refolosim, reciclăm, compostăm.

Acestea sunt cele 5 principii de bază care se află la baza unui eveniment fără risipă.

Zaiafet pe Lună este un manifest de conștientizare despre sustenabilitate, cultură, etică și patrimoniu. Promovăm calitatea, minimalismul, rafinamentul, atenția către lucrurile cu adevărat importante, iar în viziunea noastră, arta și sustenabilitatea sunt două ramuri cu rădăcină comună. În drumul nostru către un trai cât mai calitativ, arta ne este exemplu, inspirație și încurajare.

Ateliere

Învață să tai, să coși, să brodezi și să-ți îmbunătățești hainele pentru un aspect proaspăt. Hainele vor fi reparate și restilizate pentru a obține un aspect și o funcționalitate revitalizate.
Învață arta macrameului și transformă materialele textile în genți elegante și ecologice, perfecte pentru următoarea ta vizită la piața de fermieri.
Aducem unul dintre cele mai iubite ateliere în pădurea de la Zaiafet pe Luna. Vino și învață să confecționezi lumânări ecologice cu Cristina, care este întotdeauna dornică să-și împărtășească pasiunea și cunoștințele cu entuziaști curioși.
Participă la atelierul interactiv al Ralucăi pentru a explora arta realizării produselor de îngrijire personală și creează-ți propria cremă de corp, în timp ce înveți informații prețioase de la unul dintre cei mai valoroși maeștri din domeniul frumuseții naturale.
Un atelier care onorează natura și promovează respectul pentru resurse, facilitat de un suflet pașnic și creativ care practică art-terapia.
Prin practica de Plimbare Conștientă, vom selecta cu drag și grijă plantele care ne atrag atenția. Apoi, vom imprima texturile lor pe hârtie reciclată, creând ilustrații speciale și unice.
Participă la atelierul Irinei și învață cum să-ți faci propriile împachetări sustenabile folosind ceară de albine locală și material textil refolosit.

Cuib

O călătorie în lumea acro-yoga, acro-balance și yoga în pereche, unde vei descoperi secretele și beneficiile acestei practici somatice.
Asanele din această clasă te vor ajuta să îți fortifici plămânii și sistemul imunitar, să îți îmbunătățești postura și digestia și să alini sentimentele de anxietate, depresie și insomnie. Este o călătorie terapeutică pe care nu vrei să o ratezi!
Cu o bază solidă în artele meditației, Alex își va împărtăși cunoștințele despre Meditația Kundalini la Zaiafet pe Lună.
O călătorie pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea coloanei vertebrale, stabilitatea și postura generală.
Movement-Mosaic oferă o călătorie în lumea mișcării, îmbinând teme de locomoție, manipulare a obiectelor și parteneriat. Limba atelierului: engleză
Alătură-te nouă pentru a te conecta cu diferite aspecte ale subconștientului tău și, prin intenție și respirație dinamică conectată, să le rescrii pentru a se potrivi mai bine cu adevăratul tău sine.
Alătură-te nouă pentru 2 ore de socializare ghidată, unde vei întâlni alți participanți la festival și vei avea conversații profunde și pline de sens.
Calmly Deep Talks - Environment Edition este șansa ta de a avea acele conversații târzii în noapte, adânci și pline de sens.
Un baie de sunet este o formă de terapie prin muzică, cunoscută și sub numele de meditație sonoră, în care ești invitat să te întinzi confortabil și să te relaxezi, lăsând sunetele să te învăluie.

Dezbateri

Cum putem construi o narațiune vizuală despre patrimoniul industrial al Someșului care contribuie la re-semnificarea acestuia? Cum putem găsi o abordare care să nu fie nici uitătoare, nici nostalgică?
Învață să identifici diferite specii după aspect și sunet.
Descoperă arborii majestuoși, vechi de secole, care stau ca martori tăcuți ai istoriei.
Descoperă comportamentele fascinante și adaptările insectelor nocturne.
Învață despre habitatul lor, ciclul de viață și eforturile de conservare.
Fie că te concentrezi pe beneficiile și provocările grădinăritului comunitar în orașul nostru, fie că ești curios despre importanța agriculturii ecologice, vino să împărtășești ideile tale și să înveți de la alți oameni pasionați despre viața urbană sustenabilă.
Fie că te concentrezi pe beneficiile și provocările grădinăritului comunitar în orașul nostru, fie că ești curios despre importanța agriculturii ecologice, vino să împărtășești ideile tale și să înveți de la alți oameni pasionați despre viața urbană sustenabilă.
Ciprian Sipos, specialist în design Zero Waste și fondator al Centrului Creativ Zero Waste, transformă strategiile de sustenabilitate în jocuri interactive și unități practice, punând accent pe gândirea circulară și educația climatică. Participanții vor analiza în profunzime impactul deciziilor lor, vor înțelege amprenta de carbon și vor explora viața circulară.
Împreună cu Larisa, vom explora provocările schimbării obiceiurilor, concentrându-ne în mod special pe adoptarea unui stil de viață mai ecologic. Pentru a înțelege mai bine experiențele tale, am pregătit un scurt formular cu 2 întrebări în care poți împărtăși care sunt obiceiurile sănătoase pe care le adopți cu ușurință și unde întâmpini încă provocări în călătoria ta spre schimbare.

Alte activități

Alăturați-vă pentru a experimenta magia artelor aeriene și pentru a vedea cum aceste practici vă pot transforma înțelegerea mișcării.
În cadrul atelierului de parkour vom explora trasee și mișcări de bază, precum salturi și tehnici pentru depășirea obstacolelor, rostogoliri, exerciții de echilibru și modalități creative de mișcare.
Mișcare funcțională pentru toată lumea prin introducerea unor practici care îmbunătățesc forța, mobilitatea și echilibrul.

Open Calls

Open-Call-Bazaar
Orice proiect creativ este binevenit, atâta timp cât respectă valorile noastre ecologice.
Open-Call-Volunteers
Căutăm oameni pasionați alături de care să construim un viitor mai sănătos.
Open-Call-Visual-Artist
Căutăm artiști pentru a transforma Zaiafet pe Lună într-o galerie de artă.

Luna Estate, Luna de Jos

Locație

Castelul Teleki, Luna de Jos, Cluj

Castelul Teleki, a fost construit în perioada 1650-1700 de către familia nobiliară transilvană Teleki. Parcul castelului cuprinde arbori cu vârsta de peste 500 ani.

Arhivă: Ediția 2023