Dezbateri

Masa Rotundă

Dezbateri

Reducerea risipei alimentare

♻️ Banca pentru alimente Cluj este o asociație care colectează, depozitează și redistribuie gratuit produse alimentare și de igienă personală organizațiilor care oferă servicii persoanelor defavorizate. Vor da mai departe din experiența lor în domeniul combaterii risipei alimentare și ne vor inspira să facem pași către un trai mai sustenabil.

Case pasive

🛖 EVOHouse Construct consideră că invențiile și inovațiile au rolul de a înfrumuseța viața oamenilor în armonie cu natura. Sustenabilitatea este, astăzi mai mult decât oricând, parte din fiecare demers de proiectare, iar dedicarea pentru protecția mediului înconjurător este un aspect in care aceștia sunt lideri inovatori.

Flora spontană

🌿 Generozitatea Ralucăi de a ne împărtăși pasiunea ei despre cosmetica naturală este una de care nu avem cum să nu ne bucurăm pe deplin. Așadar, veți avea ocazia să cunoașteți sufletul @hodaia.cosmetics, care va povesti despre istoria rețetarului de binefacere moștenit din familie, cum a luat nastere brand-ul sustenabil Hodaia și alte meștesuguri ascunse pe care suntem nerăbdători să le aflăm!

Șezătoare

🍎 În tradiția românească, șezătoarea este o adunare de mici dimensiuni specifică mediului rural. Cei care participă la șezătoare lucrează, cântă, povestesc și joacă anumite jocuri sociale. Va invităm să ne însoțiți la o discuție deschisă despre sustenabilitate, viața fără risipă și întoarcerea la vechile obiceiuri, alături de o gașcă de oameni verzi pe care îi admirăm și de la care ne dorim să învățăm!

Poartă spre ținutul fluturelui albastru

🦋 Asociația “Plaiuri Noi” activează, cercetează și promovează experiențe locale în scopul dezvoltării unei microregiuni și a afacerilor locale. Denumirea “Ținutul Fluturelui Albastru” ( @tinutulflutureluialbastru ) are la bază o specie de fluturi albaștri cu un ciclu de viață deosebit, care și-au găsit în zona clujului cel mai prielnic habitat din Europa. Va invităm să participați la o dezbatere deschisă și să cunoașteți povestea fluturelui albastru și factorii antropici care au influențat în mod benefic traiul și propagarea acestei specii.