Concerte

do re mi
fa sol
la si
Dooooooooooooooooooooo

Concerte

🌙 Pași autentici pe tărâmul rock-ului fac cinste Clujului sonor din '99, când Luna Amară a răsărit pentru a răsuna în viețile noastre. Îi vom asculta pe Nick, Mihnea și Andrei într-o variantă 100% acustică. Cuvintelor le este imposibil să definească muzica acestei trupe de suflet, insa ecoul trompetei va purta cu el limbajul unei libertăți bine înțelese de către păsările codrului.
🌿Cu ajutorul unei simple frunze rupte de pe o ramură, Nucu Pandrea reuşeşte să atingă un nivel al interpretării care îl situează în rândul virtuozilor. El transformă frunza într-un instrument potrivit pentru melodiile populare, pentru jazz sau pentru romanţe. Însă, mai presus de toate, interpretul spune că acest mod de a cânta îl leagă de natură: „La frunză cântă vântul. La frunză cântă natura. Frunza înseamnă viaţa.”
🌻 Andrei și Cristi din Figure of Funk ne vor aduce un repertoriu din sferele R&B, soul și neo soul reinterpretat în formație de voce și chitară. Energia duo-ului emană o invitație la dans de nerefuzat.
🫖 Muzica de cameră poartă în esența ei intimitatea unei chimii unice. Formația camerală Jeunsemble radiază inspirație prin sunetul cald al diverselor instrumente cu coarde, de suflat sau percuție. Un proiect crud, plin de potențial și energie tânără, care impresionează prin trăirile înflăcărate și cunoștințele deosebite din sfera muzicii clasice.
🎹 Pianistul Benjámin Diószegi pregăteşte o incursiune în lumea repertoriului pianistic. Ravel şi Liszt vor rezona cu finețe și virtuozitate din coardele pianului, într-o infuzie de impresionism și romantism.
🍸 Espresso Martini este un duo de pian-voce originar din Cluj, format din Maria Suciu (voce) și Andrei Mânzat (pian). Cei doi s-au cunoscut datorită pasiunii lor pentru genul standard jazz. Deși muzica lor are la bază piese deja consacrate din repertoriul american, Espresso Martini include și piese din muzica pop contemporană, remodelate după propriul lor gust.
🌿 Născută ca un obicei în familie, trupa Igazgyöngy Együttes este cea mai tânără formație din festival, constituită din surorile Kasabian. Acompaniate de cobză, un instrument tradițional din familia lăutei, vioara şi vocile lor tinere vor vibra cu un flux de energie alimentat de entuziasmul vârstei lor fragede.
🍒 Muzica îi este Dianei Săveanu un camarad de călătorie fidel încă din copilărie și se vor reuni pe scena de lângă lac. Oare ce basm ne va fi dat să ascultăm?
🥁 Sesiunile de improvizație colectivă, așa numitele „jam session-uri”, se vor desfășura atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte. Vă invităm să vă aduceți instrumentele și să născocim împreuna idei muzicale pentru a forma puzzle-uri acustice, spontane.