Ateliere

Ateliere

♻️ Circulo Waste Management este o organizație din Târgu Mureș care își propune să ajute comunitățile locale să își optimizeze sistemul de deșeuri. În cadrul atelierului, vi se va arăta cum să reciclați diferite materiale plastice cu ajutorul mașinilor Precious Plastic, după care veți pleca cu mici suveniruri din plastic reciclat. De asemenea, veți avea ocazia de a asculta o prezentare despre materialele plastice, precum și o explicație despre cum să vă separați corect deșeurile.
🌱 Ea e Andreea, omul din spatele brandului Foaie Verde, un proiect care a început din dorința de a împărtăși dragostea față de tradiție, natură și tot ce-i mai frumos. Ceea ce meșterește vine din drag și dor, iar inspirația o găsește în cele mai neașteptate locuri. Frumusețea stă în fiecare lucru, fie el vechi sau uzat și este de datoria noastră să o punem în valoare. În cadrul atelierului, veți experimenta o tehnică de țesătură manuală din resturi de materiale textile recuperate, unde fiecare dintre voi își va crea un produs decorativ personalizat.
🌸 Clara împreună cu familia ei sunt cultivatori și mari iubitori de plante suculente. Din dorința de a aduce un plus de creativitate și frumos, Clara a creat Planta Concept și mânuiește diverse decorațiuni de interior și exterior, cu bun gust și atenție la detalii. Haideți să cunoașteți un suflet jucăuș, care vă va dezvălui rețeta unui terariu și informații utile despre viața și întreținerea plantelor suculente.
💥 Primitive Parkour este numele și semnătura comunității de parkour din Cluj-Napoca. Scopul lor este să încurajeze și să creeze contexte de învățare prin mișcare pentru copii și adulți. Mișcarea pentru ei înseamnă progres, naturalețe, fluiditate, stare de bine, prezență și susținere reciprocă. Parkour înseamnă depășirea eficientă și cu grație a obstacolelor, exterioare și interioare, folosind doar propriul corp și posibilitățile sale. Codrul de la Zaiafet pe Lună va fi locul de joacă perfect pentru a experimenta parkour alături de gașca de la Primitive.
✨ V-o prezentăm pe Mea din Olanda, care a început mișcarea Onensa Studio cu scopul de a aduce arta performativă și circul mai aproape de noi, prin practici precum Aerial Silk și Pole Flow. Cu un material textil coborât dinspre cer putem face o mulțime de lucruri! Sigur ați văzut cu toții la circ sau la televizor mari artiști care se înfășoară cu mătase și dansează în aer. În cadrul atelierului coordonat de Mea, vă veți juca și veți experimenta eleganța modurilor prin care ne putem suspenda de arborii seculari ai codrului.
🎪 Circus Fairies s-a născut din dorința de a promova circul contemporan și de a crea o comunitate în jurul acestui sport. În cadrul atelierului, veți avea ocazia de a vă juca cu poiuri, mingi, măciuci, diabolo, farfurii, cercuri și eșarfe. Haideți să descoperiți secretele artelor performative și ale jongleriei, lăsându-vă purtați de ritm într-o multitudine de oscilații inspirate din bucuria copilăriei.
🍃 Unul din principalele scopuri ale brand-ului Debandada este de a respecta mediul prin expresia sa creativă. Responsabilitatea pe care și-au asumat-o este de a crea piese de design vestimentar din materiale recuperate și de foarte bună calitate, cu dorința de a împărtăși produse durabile care să ne poată însoți pe tot parcursul vieții. Andrada va fi gazda atelierului de imprimare ecologică, folosind frunze și flori locale, infuzate într-o pânză upcycled. Rezultatul va contura o lucrare colectivă care ulterior va prinde forma practică a unei piese vestimentare, prin interpretarea lifestyle brand-ului DEBANDADA.
🌹 Făurire sustenabilă, cu accent local: poțiunile Hodaia Cosmetics sunt realizate din specii de plante medicinale românești, cultivate ecologic și prelucrate în conformitate cu valorile verzi. Raluca vă va ghida pașii către lumea parfumeriei vechi, în cadrul unui atelier interactiv și practic. Veți descoperii etapele creării unui parfum natural, vă veți juca cu miresme și esențe și fiecare dintre voi își va dibui o aromă preferată.
✏️ Preocuparea Anei de la Heritage Paper a pornit acum multă vreme, văzând acest suport ca pe o oglindă care îți reflectă gândurile. Acest atelier își propune să schimbe modul în care percepem hârtia, ca pe un obiect banal și ușor de procurat. Vă veți familiariza cu procesul de manufacturare a acesteia și îi veți adăuga o amprentă personală. La final, veți pleca acasă cu ceva făcut de mâinile voastre, dar mai ales cu o atitudine mai curioasă și mai receptivă față de lucrurile obișnuite.
🧘 Dansatoare de Butoh cu o bază impresionantă în artele mișcării, Ágnes va împărtăși cunoștințele sale despre Yoga la Zaiafet pe Lună. Dragul pentru practica pe care o urmează cu minuțiozitate se pot observa cu ușurință din interacțiunea cu discipolii ei, acordându-le atenție cu deosebită sensibilitate. Ágnes va practica alături de voi posturi de yoga fundamentale, pentru un corp stabil și puternic, într-o manieră care deschide porțile către calmul interior. Asanele din acest curs se vor concentra pe întărirea plămânilor și a sistemului imunitar, pe îmbunătățirea posturii, a digestiei cât și a stărilor de anxietate, depresie și insomnie. Lăsați-vă ghidați de pădurea de basm în timp ce experimentați aspectele terapeutice ale practicii Yoga.
🧘🏻‍♂️Dansul tradițional, dansul contact, jocul în piese contemporane și rutinele fundamentale de yoga l-au condus pe Stanik Bence către acro-yoga. La acest atelier, sunteți încurajați să vă explorați limitele în timp ce acordați grijă corpului vostru și al partenerului. Acroyoga este o practică plină de veselie, dar și o metodă de a învăța mai multe despre încredere și cooperare, îmbunătățindu-ne abilitățile sociale. Experiența anterioară nu este obligatorie. Este minunat dacă vii cu partenerul, însă poți participa și neacompaniat.
🪘 Andrei este compozitor, muzicolog, DJ și un artist pasionat de tot ceea ce înseamnă cultură și educație. Predă pian, teorie muzicală, tobe africane, percuție samba și este inițiatorul unui cerc de tobe comunitar în Oradea. Cât despre atelier, veți învăța tehnica de bază la djembe pe ritmuri africane care comunică, celebrează și marchează evenimente importante din viața comunității.
🌿 V-o prezentăm pe Barbara Schnebli, fondatoarea primului magazin Zero Waste din județul Satu Mare, Gaia Zero Waste Shop, a cărei preocupare din ultimii 5 ani a fost viața fără risipă. În acest atelier, Barbara vă va prezenta o rețetă naturală și ușor de realizat de bombe pentru toaletă: acestea elimină calcarul, bacteriile și dezinfectează vasul toaletei. De ce aveți nevoie ca să participați la acest workshop? Doar de voie bună, de restul se ocupă Barbara!

reducem
refolosim
reciclam